fbpx

Mi az a Walltherm?

Gipszkarton táblába integrált falfűtési és hűtési csőrendszer, mely segítségével láthatatlan fűtőtestre cserélheti hagyományos hőleadóit, radiátorait!

Hogyan készül?

A száraz fektetésű WALLTHERM felületfűtés-hűtés rendszer legfontosabb eleme a Magyarországon gyártott WALLTHERM hűtő-fűtő panel.

A WALLTHERM panel 15 mm-es tűzgátló gipszkartonpanelből és a panelba mart horonyba elhelyezett 10×1,3 mm átmérőjű oxigéndiffúzió ellen védett PE-RT csövekből áll.

A gyártás során folyamatos minőségellenőrzés mellett a csövek behelyezése után a panelek hátoldala gipszes – tömítő – glettelést, majd üvegszál­erősítésű hálóval újabb glettelést kap a megfelelő hőátadás és merevség elérése érdekében.

A WALLTHERM panel hagyományos és könnyűszerkezetes épületeknél egyaránt alkalmazható, a kiépítés után a vakolt falnál jelentősen kisebb glettelési és csiszolási munkával sima és homogén mennyezet, vagy falfelület érhető el. További megtakarítást jelent a vakolási munkálatok elmaradása is. A WALLTHERM panelek lakótér felőli oldalán a gyártás során felrajzolásra kerül a csőhálózat, ezzel a festés előtt elkerülhető a csövek esetleges megfúrása vagy véletlen sérülése.

A WALLTHERM panelek mérete: 2,0 x 1,25 m

A fűtőpanelek további 2 méretben készülnek, mely különösen előnyös tetőtér beépítés illetve kisebb helyiségek fűtő-hűtő felületeinek kialakításakor.

Miért éri meg Walltherm rendszerben gondolkodni?

Energiahatékony és gazdaságos

Az energiahatékonyság és energiatakarékosság napjainkban az épületgépészet egyik legfontosabb célkitűzései közé tartozik. Kutatások szerint, csak a sugárzó fűtések alkalmazása hagyományos hőtermelővel, már jól mérhető megtakarítást eredményez a konvekciós fűtésekkel szemben.

Miért energiatakarékos?

A belső hőmérséklet 2-3 °C-kal csökkenthető változatlan hőérzet és jobb komfortérzet mellett, amely jelentős energiamegtakarítást eredményez. A belső hőmérséklet 1°C-kal való csökkentése 5-6%-kal mérsékli az üzemeltetési költséget.

Sokszínű

Beépíthető padló, mennyezet és falszerkezetbe is, ahol télen fűtésre, nyáron hűtésre használhatja.

Jobb komfortérzetet biztosít

Alacsonyabb hőmérséklet, egyenletes hőleosztás mellett.
Nyáron hűtési üzemmódban a helyiségekben tartózkodók hőérzetét úgy javíthatjuk, hogy közben nincsenek kitéve huzat és porterhelésnek, így a komfortérzet összehasonlíthatatlanul jobb
Csökkenthető az allergiában szenvedőkre különösen ártalmas meleg levegő folyamatos keveredése miatt előforduló lakáson belüli porterhelés.

Egyszerű a telepítése

Gyors és biztonságos szerelés mind préskötéses, mind toldóhüvelyes technológiával.
A WALLTHERM gipszkarton panelekkel különösen gyors és tiszta kivitelezés valósítható meg. Egyszerűen alkalmazható új építésnél vagy lakásfelújításkor egyaránt.
A felületfűtési rendszer nem igényel külön fűtőtesteket.

Távvezérléssel szabályozható, okos rendszer

A helyiségek hőmérséklete egyedileg szabályozható, akár távolból is mobil applikáció segítségével.

További információért látogassa meg a termék weboldalát!

 www.walltherm.hu