fbpx

Varga Ádám a férfi K-1 1000 méteren, hihetetlenül kiélezett versenyben, mindössze négyszázad másodperccel lemaradva, második helyen végzett a duisburgi kajak-kenu vb-n Fernando Piemant olimpiai bajnok portugál kajakos mögött.

Varga a királyszám egyik fő esélyeseként állt a rajtgépbe, a táv elején Pimenta hajtotta a mezőnyt, de 500-nál már a magyar sportoló állt az élen. A páros óriási, emlékezetes csatát vívott egymással, a hajrához közeledve ismét a portugál versenyző állt jobban, és végül újabb magyar ezüstérem jött össze. Ádám ezzel megszerezte az olimpiai kvalifikációját Párizsba!

Ádám a versenyszám után az alábbi nyilatkozatott tette a Pimentával folytatott küzdelméről:

„Nagyon örülök a második helynek, Pimentától sosem szégyen kikapni. Nagyon jó versenyzést mutatott ma is. Ma ezt a versenyt neki kellett megnyernie – ismerte el rendkívül sportszerűen a portugál sikerének jogosságát Varga Ádám. – Sikerült egy nagyon jó pályát csinálnom. Ez egy második hely, ami nagyon-nagyon szép, semmi tüske nincsen bennem így. Örülök, hogy így sikerült. Hasonló technikával csináljuk a pályát, így a sajátomat csináltam, de közben őt is figyeltem. Az volt a terv, hogy tartom vele a tempót, és hátha a finisben gyorsabb leszek, de nem voltam az. Elkezdtem feljönni rá, de ötvennel a vége előtt teljesen elfogytam, onnantól számoltam vissza a bójákat, hogy mikor lesz vége.”

A 2023-as Gyorsasági kajak-kenu világbajnokság nem csak Varga Ádámnak, de az egész Magyar Kajak-Kenu Szövetségnek hatalmas siker. A világbajnokság mérlege két arany, tíz érem és 15 olimpiai kvóta volt!

 

Egyszerűen elképesztő, amit elértetek a magyar kajak-kenus sportolók!

Végtelenül büszkék vagyunk rád Ádám! Irány Párizs!