fbpx

Társadalmi szerepvállalás

A Merkapt Zrt. a hazai épületgépész kereskedelem meghatározó üzlethálózata, ahol a megbízhatóság és a szakértelem párosul a magas minőséghez és elhivatottsághoz. Elkötelezettek vagyunk a környezettudatos működésnek. Szeretnénk a XXI. század kihívásainak megfelelni, így folyamatosan kutatjuk a legújabb technológiákat, fejlesztjük szolgáltatásainkat.

SZAKMAISÁG, OKTATÁS, KÉPZÉS

Törekszünk, hogy lépést tartsunk a technológiák fejlődésével, hogy kínálatunkban a klasszikus épületgépészeti berendezések, a víz-, gáz-, fűtéstechnikai és klímaszerelési anyagok mellett a legmodernebb megújuló energiaforrásokat hasznosító rendszerek is szerepeljenek.

Nem kizárólag értékesítője vagyunk a megújuló energiaforrásokat használó rendszereknek, partnereinket megismertetjük alkalmazásuk előnyeivel. Létrehoztuk a Merkapt Akadémiát az Óbudai Épületgépészeti Szolgáltató Centrumunkban, ahol a szakemberek részére rendszeresen, ingyenes képzéseket biztosítunk.

SPORT TÁMOGATÁS

Szemán Róbert  a Merkapt Zrt. alapító tulajdonosa, kenus, sárkányhajós, a Nagy Sportágválasztó főszervezője, a Kolonics Alapítvány kuratóriumának tagja. 2019-ben kimagasló sportolói és sportszervezői tevékenységéért, valamint a szabadidősport népszerűsítése terén végzett fáradhatatlan munkájáért Papp László Budapest-sportdíjat kapott.

„Inkább vagyok sportoló, mint üzletember”

vallja magáról

Nagy Sportágválasztó – Háromszáz vendégből húszezres tömeg

2007-ben egy Családi Sportnap megrendezésével, 16 sportággal és 300 résztvevővel, – köztük Kolonics Györggyel – indult a rendezvény. A következő évben a látogatók száma 3000-re nőtt, majd évről évre folyamatosan növekedett, az utóbbi években pedig elérte a húszezer látogatószámot. Persze Robi a maximumon túl is talál új célokat. A Téli Sportágválasztón, az Ötpróba rendezvényeinek és ezáltal a szabadidős tömegsport további népszerűsítésén is munkálkodik csapatával.

Kőbánya Kupa

A kőbányai cégek dolgozóinak szervezett egész napos Kőbánya Labdarúgó Kupa a Nagy Sportágválasztó helyszínén, a Merkapt Sportközpontban kerül megrendezésre, ahol a kőbányai cégek dolgozóiból kialakított csapatok mérik össze futball tudásukat. A győztes nem kisebb díjat vihet haza, mint a Kőbánya Vándorkupát!

U-+NDERWORLD KUPA extrém hegyi kerékpáros verseny

A MERKAPT sportközpontunk alatt húzódó több kilométeres barlangrendszer szolgál helyszínéül a világ egyik legérdekesebb föld alatti mountain bike versenyének.

A tömegsport támogatásán túl számos egyéni versenyzőt is támogat a Merkapt Zrt.

 

EGYÉNI SZPONZORÁLTAK:

KOZÁK DANUTA

Ötszörös olimpiai-, tizennégyszeres világ- és tizenhatszoros Európa-bajnok kajakozó, a legtöbb olimpiai aranyérmet szerzett magyar női kajakos.

Danuta a Merkapt Zrt. támogatásával készül a 2020-as tokiói olimpiára.

KÖVÉR MÁRTON

A Merkapt SE kenusa kilenc világ- és 5 Európa-bajnoki címmel büszkélkedhet, 2016-ban 51. versenyzőként került fel a magyar örökös bajnokok márványtáblájára.

FEKETE ÁDÁM

A Merkapt SE színeiben versenyző tehetség kétszeres világbajnok, többszörös Budapest bajnok, többszörös IFI és U23 magyar bajnok, továbbá két felnőtt magyar bajnoki cím boldog tulajdonosa

Továbbá támogatottaink között – a teljesség igénye nélkül – olyan figyelemre méltó tehetségek szerepelnek, mint a világbajnok Magyar Rafting Csapat, az olimpiai bajnok úszónő Risztov Éva, vagy a világbajnok maratoni kenus Csabai Edvin. A cégünk nevét viseli a Merkapt Marathon Team hegyikerékpáros Sportegyesület, a Merkapt-Kőbánya SC és a Merkapt Mekler SE.