fbpx

Találkozzunk az immár negyedik alkalommal megrendezésre kerülő vízisport ünnepén, a Bajnokok Diadala fantázianevet viselő vízisport gálán. A tokiói olimpia magyar küldöttségének bajnokai, dobogósai, pontszerzői ugranak/szállnak vízbe abban a 3 sportágban, mely összesen 10 olimpiai érmet adott Magyarországnak Tokióban.

Időpont és helyszín:
2021. szeptember 25.
Duna Aréna
1138 Budapest, Népfürdő utca 36.

Kapunyitás: 16:30
Gálaműsor:
17:30–20:30

A Merkapt vendégeit a bejárat előtt várjuk, ahol egy regisztráció után átadjuk a belépőket.

Program:

MEGNYITÓ

Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár asszony, Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos úr, illetve nagyköveteink, Dr. Kiss Gergely, Storcz Botond, Cseh László, Gajdos Tamás és Tamás Rita részvételével.

SZINKRONÚSZÁS BEMUTATÓ

A hazai szinkronúszás virtuózai szépségükkel és művészi zenés műsorukkal kápráztatják majd el a nézőket.

MŰUGRÁS

A műugrás legképzettebb tehetségei különböző magasságokból mutatják meg hihetetlen képességeiket, elbűvölve ezzel a széksorokban helyet foglalókat.

VÍZILABDA – MILLENIUM MASTERS

A vízilabda, mint a gála csapatsportágakat képviselő mozgásformája ezúttal különleges köntösbe öltözik. Egy 2×10 perces, mini vízilabdameccset láthat a közönség. A főszerepben az a sikert sikerre halmozó, ikonikus együttes lesz, mely számos megjelenés után még mindig megunhatatlan a vízilabda szeretők számára, a Millenium Masters csap össze kihívójával, az Oázis Masters gárdájával.

A Millenium Masters tagjaként vízbe ugrik a háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergely, Szécsi Zoltán, Biros Péter és Molnár Tamás, a kétszeres olimpiai aranyérmes Fodor Rajmund, Steinmetz Barnabás és Gergely István, illetve az olimpiai bajnok Märcz Tamás, Steinmetz Ádám és Kis Gábor.

RIPPEL BROTHERS

A Rippel testvérek ismét lélegzetelállító műsorral kedveskednek a kilátogatóknak, bizonyítva, hogy a sport és művészet nagyon is megfér egymás mellett.

KAJAKFUTAM

A kajakfutamban már-már megszokottan, azonban az olimpiai játékok után most mégis kicsit „átrendeződve” szelik majd a habokat egymás ellen a Világbajnokok és az olimpiai bajnokok. Ritkán látni kajakokat medencében, éppen ezért a 100 m-es, bójakerülő futam rendkívül gyors, izgalmas és látványos. A leggyorsabb csapat nyer!

Az együttesek összeálltak és készen állnak a bajnokok diadalára! A Világbajnokok fiatal, de annál ambíciózusabb együttesét Gazsó Alida Dóra, Csay Renáta, Varga Ádám, Nádas Bence és Béke Kornél alkotják majd. Az olimpiai bajnokok csapatát a friss, tokiói aranyérmesek mellett az elmúlt idők legjobbjai fogják majd össze. Kajakpólóba száll a hatszoros olimpiai bajnok Kozák Danuta, a háromszoros olimpiai bajnok Storcz Botond és Kammerer Zoltán, a kétszeres olimpiai aranyérmes Csipes Tamara és az olimpiai bajnok Dombi Rudolf.

ÖTPRÓBA TOKIÓBA SORSOLÁS

Eljött a várva-várt sorsolás ideje! Az 5 éves Ötpróba Tokióba ciklus alatt, legalább 5 sportágban gyűjtött 60 pont/pontokért járó Ötpróba Sorsjegyek most kerülnek igazán a reflektorfénybe. Az 5 kategória győztes mellett még 19 szerencsés Ötpróbázó elutazhat a 2022. február 4-20. között Pekingben megrendezésre kerülő téli olimpiára. A nyertesek kilétére most derül fény!

CSILLAGSZÓRÓ ÚSZÁS

A csillagszóró úszás az egyik, ha nem a legnépszerűbb programpont, azonban most ismét csavarunk rajta egyet. Ezúttal a legjobb női és férfi úszóbajnokok vonulnak fel a medencetérben, hogy egymással vegyék fel a versenyt. Igazi úszópárbajra van kilátás, rengeteg klasszissal a vízben. A leglassabb párosnak minden kör végén búcsút mondunk, aki a legtovább jut, az a győztes!

Az, hogy kik úsznak majd egy párban egyelőre maradjon titok, azonban a résztvevő bajnokok névsorát most közzétesszük. Velünk tempózik majd Kapás Boglárka, Késely Ajna, Burián Kata, Gyurinovics Fanni, Verrasztó Evelyn, Sebestyén Dalma, Pap Bianka és Veres Laura, ami a nőket illeti, férfiak tekintetében pedig úszósapkát húz Cseh László, Milák Kristóf, Kenderesi Tamás, Verrasztó Dávid, Telegdy Ádám, Bernek Péter, Zombori Gábor és Márton Richárd.

Várunk szeretettel!