fbpx

Ötrétegű csőrendszer

A csövek új generációja, amely egyesíti a műanyag és a fémcsövek előnyeit

Focus ötrétegű csőrendszer

A Focus Multilayer univerzális ötrétegű csövek minden víz nyomócsőrendszer esetén egyaránt alkalmazhatóak, úgymint radiátoros és padlófűtésrendszerek, illetve hideg és meleg vízellátásra. Alapanyagösszetételüket tekintve a magas hőmérsékletnek is (HMV 70 Celsius magas fűtés) ellenállnak, amit – a számos más kedvező anyag tulajdonsággal is bíró – térhálósított polietilén tesz lehetővé. A csőben lévő alumínium réteg a nyomásállóságot biztosítja, továbbá a könnyű hajlítást és alaktartást is elősegíti, mindamellett képes megakadályozni a korróziót okozó oxigéndiffúziót.

A Focus Multilayer Pex-Al-Pex és Pert-Al-Pert csövek és a hozzájuk csatlakoztatható réz idomok lehetővé teszik a korrózió, lerakodás és szennyezőanyagok kiválásának mentesség lehetővé elősegítve legkorszerűbb és biztonságosabb ívóvízellátást is.

A rendszer szerelhetőséget tekintve egyszerűen és gyorsan telepíthető, az előbbiekben is említett elasztikus tulajdonságai, illetve a könnyen és szivárgásmentesen csatlakozhatósága miatt. Utóbbiak követhetőségét elősegíti az egyszerű csatlakozás-ellenőrzés a Focus Multilayer Press idomjain keresztül, melyek szélesválasztékban állnak rendelkezésre. A rendszer szerelhetősége tovább egyszerűsítik a Focus család professzionális szerelőszerszámai. A rendszernek továbbá kiváló a kémiai ellenállósága, illetve a minimális a hosszanti hőtágulása az-az hőmozgása.

A Focus Multilyer többrétegű csövei új rendszerek kiépítése mellett régi rendszerek felújítására is alkalmas, a már meglévő gépészeti rendszerekbe könnyedén beköthetőek.

Focus Multilayer PE-RT/AL/PE-RT többrétegű csövek

Szigetelt és szigetelés nélküli kivitelben. Alapanyagösszetételüket tekintve a magas hőmérsékletnek is (HMV 70 °C) ellenállnak, amit – a számos más kedvező anyag tulajdonsággal is bíró – térhálósított polietilén tesz lehetővé. Az alumínium réteg biztosítja a nyomásállóságot, a könnyű hajlítást ugyanakkor az alaktartást, továbbá megakadályozza a korróziót okozó oxigéndiffúziót.

ÖTRÉTEGŰ CSÖVEK

FŰTÉSRE, HIDEG- ÉS MELEGVÍZRE
PE-RT/AL/PE-RT

SZIGETELT ÖTRÉTEGŰ CSÖVEK

FŰTÉSRE, HIDEG- ÉS MELEGVÍZRE 6mm-ES PE CSŐHÉJJAL
PE-RT/AL/PE-RT

Focus ötrétegű csövek

Z

Egy rendszer hideg-meleg vízre és fűtésre

Z

Gyorsan és egyszerűen szerelhető

Z

Szivárgásmentes csatlakozás

Z

Hajlékony és alaktartó csőrendszer

Z

Egyszerű csatlakozás-ellenőrzés az ellenőrzőréseken keresztül

Z

Korrózióálló és lerakódás (vízkő) mentes

Z

Széles idomválaszték

Z

100 %-ban oxigéndiffúzió mentes

Z

Kiváló kémiai ellenállóság

Z

Csekély mértékű hosszanti hőtágulás (hőmozgás)

Z

Professzionális szerelőszerszámok

Z

Régi rendszerek felújításához és új rendszerek építéséhez

Focus Multilayer idomok

FOCUS Multilayer Press idomok fűtési és használati hideg- melegvizes rendszerekhez. SEMPITER® rézötvözetből. A különleges eljárással készült rézötvözet kiemelt higiéniai tulajdonságokkal rendelkezik, rendkívül korrózióálló és tartós.

Multilayer idomok jellemzői

Z

Radiátoros fűtésre

Z

Felületfűtésre

Z

Használati hideg-melegvízre

Z

Egyszerű és gyors szerelés

Z

Korrózióálló présidomok SEMPITER® rézötvözetből

Z

Magas hő- és nyomásállóságú PE-RT/AL/PE-RT csövek

Z

Univerzális, TH, H, U profilú idomok, ellenőrző nyílással

Z

Maximális üzemi nyomás 10 bar