fbpx

Miért a

Ravak zuhanykabin?

Zuhanykabin és zuhanykabin között számos különbség van – a gyártók által kínált sokféle termék nem csak ár, de a gyártás során felhasznált alapanyagok minősége és mennyisége, az alkalmazott technológiai folyamatok és még  formatervezés tekintetében is eltér egymástól!

Ezek azok a tulajdonságok, melyek meghatározzák egy zuhanykabin élettartamát, strapabíróságát és kihatással vannak a termék megjelenésére is.

A RAVAK zuhanykabinok megjelenését olyan neves dizájnerek tervezik mint Krystof Nosál, aki a termékekért Red Dot, iF Design Award, EDIDA, Good Design és egyéb díjakban részesült, vagy Achim Storz aki a Porsche, BMW, Audi és egyéb gépjárművek beltéri dizájnjának tervezésében szerzett tapasztalatokat alkalmazza a zuhanykabinok világába.

Mindent a zuhanykabin keretekről

A RAVAK zuhanykabinkeretek szélsőséges környezetben, a forró víz, a gőz, a hőmérséklet és a levegő páratartalmának gyors váltakozásának hatásaival szemben is tökéletesen helytállnak. Ahhoz hogy egy zuhanykabin hosszú évekig megtartsa eredeti megjelenését, már az alapanyagok gyártása során számos technológiai előírásnak, többlépcsős minőségellenőrzésnek kell megfelelnie. A gyártás első fázisa a minimum 1,2 mm anyagvastagságú, belső megerősítéssel rendelkező ötvözött alumínium profilok méretre vágása, hajlítása, marása, furatok kialakítása,  majd ezt követi a hétlépcsős savas közegben történő tisztítás, annak érdekében, hogy tökéletesen sima, szennyeződésmentes felület keletkezzen. Ez ad egy tökéletes alapot a profilok végső felületkezeléséhez. Számos, a hazai piacon is megtalálható egyéb zuhanykabinok kereteiről ez nem mondható el. Sok esetben a profilok vastagsága nem éri el a biztonságos használathoz szükséges értéket, vagy ezek előállításakor, kihagyják a tisztítást a gyártási folyamatok közül,  ráadásul a már szinterezett profilokat vágják utólag méretre. Ez azt eredményezi, hogy a vágásoknál a szinterezésre használt alapanyag kémiai kötése megbomlik és idővel lepereg a felületről.

A zuhanykabinkeretek mindennemű kezelése a RAVAK saját galvanizáló üzemében történik, biztosítva ezzel a folyamatos minőségellenőrzést, illetve megakadályozva ezzel a gyártási anyag szállításából eredő felületi sérülések előfordulását!

Nézd meg videónkat, melyben extrém módon teszteltünk egy RAVAK zuhanykabint!

A RAVAK három típusú felületkezelést alkalmaz: fényes eloxálás (krómhatású profilok), matt eloxálás (szatén profilok) epoxi-poliészter lakkozás (fehér, fekete profilok)

Az eloxálás biztosítja az alumínium keretek fényes, illetve szatén megjelenését. Fontos megjegyezni hogy ez a folyamat mindkét változat esetében, egy kompakt, kemény külső védőréteget képez a keret felületén mely nem változtatja meg állagát, nem foltosodik, nem mattul meg, ezáltal biztosítva a zuhanykabin tökéletes megjelenését hosszú éveken keresztül.

A profilok szatén felületkezelése egy speciális kamrában történik ahol szórótárcsák segítségével szemcseszórást alkalmaznak. A nagynyomású fém mikroszemcsék apró mélyedéseket vágnak a felületbe, amit szatén felületnek érzékelünk. Végezetül a profilokat elox védőréteggel látják el.

A porlakkozás a keretre speciális eljárással felvitt epoxi-poliészter réteget jelent. A porfestékek közül ez a legkiválóbb minőségű, elasztikus, kémiailag ellenálló, időtálló és egyidejűleg színtartó is! A festéket száraz por formájában fújják a felületre. A porfesték elektrosztatikus mező segítségével kerül a profilokra. A festéket a profilok minden vágott felületére felviszik. Egy hevítő alagútban a por egyöntetű egésszé válik és beleég a felületbe. Ezután, minden egyes profilon, ultrahangos vastagságmérővel ellenőrzik a 94,3 millimicron festékréteg vastagságot.

Középpontban a részletek

A RAVAK zuhanykabinokhoz tartozó fogantyúk, zsanérok, küszöbök krómózással nyerik el végső megjelenésüket. Bizonyos zuhanykabingyártó cégek olcsón beszerezhető különféle fém zsanérokat alkalmaznak zuhanykabinjaik összeállításához.  Az ilyen típusú alapanyag nem képes a króm réteget a felületén tartani és idővel ledobja azt. A RAVAK sárgaréz, illetve Zamac elnevezésű alapanyagokat használ minden zsanér, fogantyú, küszöb esetében. Kizárólag ez a két alapanyag képes hosszútávon megtartani a felületén a króm réteget. Gyártási folyamatokat tekintve, a termékeket első fázisban tökéletesre csiszolják. Ezt követően a RAVAK saját galvanizáló üzemében többfázisu elektrolit fürdős kezelésen esnek át, az utolsó kezelési szakasz a króm réteg felvitele. A masszív fém és a minőségi krómozás kombinációjának köszönhetően ezeknél az elemeknél, teszt által hitelesített 30 éves élettartamot garantál a RAVAK. 

Legfontosabb tudnivalók a betétlemezekről

A zuhanykabinok üvegbetétlemezének gyártásához 3, 6 illetve 8 mm vastag edzett biztonsági üveget használ, amely a RAVAK által kifejlesztett AntiCalc szabadalmaztatott technológiával van felületkezelve! Ez utóbbi megkönnyíti a zuhanykabinok karbantartását és megvédi az üveget a vízkő okozta károsodásoktól. A Supernova termékcsaládhoz a biztonsági üveg betétlemez kiegészítéseképpen, minőségi 2,5 mm vastag polisztirén betétlemezt is alkalmaz.

Egyéb RAVAK műszaki megoldások, melyek sajátossá teszik a termékeket

Az üveg tökéletesen illeszkedő függőleges tömítései, alsó vízvetői garantálják hogy a víz a zuhanyzó terén belül marad és nem áztatja el a fürdőszobát.

A szabadalmaztatott AntiBlock technológia biztosítja a halk és akadálymentes tolóajtó működést, 1 millió nyitásra lett tesztelve, kiterjesztett 10 év jótállást vállalva az antiBlock rendszerre.

A Supernova termékcsalád csúszkái nem hagyományos műanyagból, hanem speciális poliamidból készülnek, így nem törnek el egy erőteljesebb, vagy szerelési hiányosság miatt bekövetkező helytelen használat esetén sem.  A termék szinte teljesen összeszerelve kerül ki a gyártósorról, így a beépítési útmutató alkalmazásával, saját kezűleg is elvégezhető a telepítése. 

A keretes zuhanykabinok a toldóprofilok segítségével az esetleges kivitelezési problémákat is megoldják.

A könnyebb tisztántarthatóság érdekében a görgős zuhanykabinok ajtajának alsó része kibillenthető.

Összegezve

A RAVAK zuhanykabinok olyan neves designerek által tervezett felhasználóbarát termékek, amelyek extrém terhelésnek is ellenállnak, kimagasló design értékeket tudhatnak magukénak és a piacon elérhető kínálatot figyelembe véve rendkívül jól teljesítenek ár-érték arányban! A RAVAK egyedülálló kiterjesztett teljeskörű 5 év jótállást vállal minden zuhanykabinra és zuhanyajtóra!

Kíváncsi vagy, hogy milyen út vezet a tervezőasztaltól egészen a kész zuhanykabinokig? Nézd meg videónkat!

További inspirációk

Építse át fürdőszobáját az otthonfelújítási támogatással!