fbpx

A kedvezményezett neve: MERKAPT Építőipari, Szolgáltató és Kereskedelmi Zártkörűen Működő Részvénytársaság

A projekt címe: „A Merkapt Zrt. modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása”

A szerződött támogatás összege: 35 476 031 forint

A támogatás mértéke (%-ban): 70

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt keretén belül beszerzésre kerülő gépek lehetővé teszik új termékek forgalmazását, amelyekkel új piacok szerezhetők meg.

A bevezetni kívánt CNC technológia egy olyan magas hozzáadott értékű szolgáltatás beépítését segíti szolgáltatás portfóliónkba, amely által új, hosszútávú együttműködéseket tudunk kialakítani már meglévő, és potenciális megbízóinkkal. A kapcsolódó szakértelem és tapasztalat rendelkezésre áll ahhoz, hogy ezt megvalósítsuk, illetve tervezünk további létszámbővítést is megvalósítani a magas színvonalú szakmaiság biztosítása érdekében.

A közeljövőben tervezünk szabadalmi oltalommal ellátott saját termék fejlesztésének irányába is elmozdulni, ennek alapját képezhetik a megvalósítani tervezett fejlesztések.

Az eszközbeszerzések mellett tervezzük ingatlanunk kisebb mértékű felújítását is, ezzel elsősorban energiahatékonyságon keresztüli költségmegtakarítást célozva. Szintén ezt a célt segíti a tervezett napelemes rendszer megvalósítása.

Összefoglalva projektünk két irányból célozza a fenntartható, stabil működés biztosítását. Egyrészt az új eszközöktől a bevétel növekedését várjuk, másrészt az ingatlan és energetikai fejlesztésekkel költségeinket szeretnénk csökkenteni.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020. 10. 09-2021. 10. 20.

A projekt azonosító száma: VEKOP-1.2.6-20-2020-00314