fbpx

Több komoly idei versenyt is lemondtak a járványhelyzetre tekintettel, többek között elmarad az idei évi kajak-kenu Eb is, melyet október 15 és 18 között rendeztek volna a romániai Bascovban. Néhány sportrendezvényen azonban találkozhatunk idén még kaja-kenu versenyzőkkel.

Legközelebb augusztus 24-26. között kerül megrendezésre a Felnőtt és Parakenu Gyorsasági Magyar Bajnokság, Szolnokon. A Merkapt-Mekler színeiben Fejes Dániel is indul, aki idén a legjobb kenusok közé került a magyar mezőnyben. Sikerült Kozák Danutát is megkérdeznünk, indul e idén még versenyeken, és ha igen hol láthatjuk őt.

Legkorábban jövő év tavaszán találkozhatunk vele versenyen, ha a körülmények is úgy akarják.

„…Mikor kiderült, hogy vb-t sem rendeznek idén, (sokadszorra) újra terveztük az évet. És mivel tél végén volt egy komolyabb sérülésem, első sorban a regeneráción van idén a fő hangsúly.”-mondta a legtöbb olimpiai aranyérmet nyert magyar női kajakos.

Érdeklődtünk, hogyan telnek Danuta napjai, így a versenyek kimaradásával.

„ Sok gyógytornával. Szinten tartó evezésekkel, erősítésekkel. Illetve fokozott orvosi kontrollal tervezünk nekivágni majd az őszi felkészülésnek. Kétszer pár napos nyári nyaralásban is volt részünk, ráadásul Zorával. Így végül is, próbáltunk olyan dolgot csinálni, amikre máskor nem volt lehetőségünk.”

Danuta azt is elárulta, hogy az edzési rutinja változatlan maradt a jelenlegi helyzetben, és ugyanolyan módon készülnek a következő szezonra, ahogy eddig is.