fbpx

Ez a 4. olimpiád lesz és az első ahol magyar szurkolók és egyre valószínűbb, hogy nézők nélkül fogtok versenyezni. Szerinted más lesz így rajthoz állni? Változtat valamit a csapat motivációján?

Biztos, hogy más lesz nézők nélkül és biztos, hogy hiányozni fognak a mindig fantasztikus hangulatot varázsoló magyar szurkolók, de egy olimpia nézők nélkül is olimpia és ha eredményesek akarunk lenni, akkor nem szabad hagyni magunkat kizökkenni az extrém körülmények által.

A tavalyra tervezett olimpia egy évvel később idén nyáron kerül megrendezésre. Hogy ért az olimpia elhalasztásának híre? A tavalyi vagy az idei évben érzed jobbnak az olimpiai formádat?

Tavaly márciusban már benne volt a levegőben a halasztás. Nem ért váratlanul. Ráadásul épp akkor álltam edzésbe két komolyabb sérülésből, így nem éltem meg tragédiának. Bár örülni sem örültem neki, mert erre az évre más terveink voltak…
(Tavaly nem volt olimpiai forma, mert márciustól fél gőzzel edzett mindenki…)

Edzettél már a tokiói kajak-kenu pályán? Milyennek találod a versenyzés szempontjából?

Nem voltam még ott. Hallomásból nem egy ideális versenypálya. De remélem mindenkinek ugyanolyan lesz.

Tokióban triplázol és három számban is rajthoz állsz. K-2 500 méteren új párral, Bodonyi Dórával indulsz, akinek az első ötkarikás játéka lesz. Miért rá esett a választásod? Hogy érzed, összeért a párosotok az olimpiára?

Sok mindenkivel kipróbáltam az elmúlt három évben. Illetve 2020-ra együtt futottunk neki Szabó Gabival, de a plusz évet Gabi már nem vállalta. Viszont hosszabb tavon senki mögött nem éreztem magam annyira jól, ezért jött az ötlet, hogy próbáljam ki magam elől. Így jött képbe Dóri, aki nagyon jó tolóember. Az első pillanattól kezdve stabilan ülünk, és megvan az összhang.

Férjed, Somogyi Béla egyben az edződ is, így együtt utaztok Tokióba. A kislányotokat is viszitek a játékokra vagy itthonról szurkol majd az anyukájának?

Jelen helyzetben be sem engedik az országba, de nem is terveztük vinni. Hiányozni fog, de végül is, nagylány már, négy éves.