fbpx

A kedvezményezett neve: MERKAPT Építőipari, Szolgáltató és Kereskedelmi Zártkörűen Működő Részvénytársaság

A projekt címe: Kereskedelmi központ építése és kapacitásbővítés a Merkapt Zrt-nél

A szerződött támogatás összege: 418 278 456 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 70

A projekt tartalmának bemutatása:
A pályázat keretében szeretnénk kereskedelmi áruraktározási és logisztikai raktárbázist kiépíteni, a hozzá kapcsolódó irodákkal és szociális helységekkel, Szeged, Merkapt köz 1. címen.
A tervezett épület egy kb. 1800 m2 magas raktár, amely a jelenleg használt, 1066 m2-es, normál belmagasságú épülethez képest többszörös mennyiségű áruraktározására lesz alkalmas. A jelenlegi szűk raktárkapacitás korlátozza az optimális működést és a terület fejlődését. Várhatóan a nagyobb raktárkapacitás az áruválaszték bővítését, és jelentősebb mennyiségű árukészlet elérését biztosítja majd az ügyfelek számára.

Az épület energetikai igényét napelemes rendszer biztosítja, fűtését hőszivattyús rendszerrel kívánjuk ellátni. A raktárépület berendezéséhez raklapos állványrendszer kerül telepítésre, 8 méter magasságú, 4 szint elosztásban kialakított modern magas raktári technológiának megfelelően.
A raklapok emelésére 2db elektromos üzemű tolóoszlopos oldalvillás targonca, valamint 1 db kamionok rakodására alkalmas homlokvillás targonca beszerzése szükséges.
Az irodaépületben több munkaállomás illetve informatikai rendszer kerül kialakításra. A munkaállomások mindegyikéhez számtógép, monitor valamint összesen 2 nyomtató kerül beszerzésre, továbbá az informatikai fejlesztés része a raktári munkát irányító vonalkód olvasós trekkerek beszerzése. A raktári komissiózó, áruátvevő és árukiadási folyamatokat automata rendszer által a trekkerre kiosztott feladat irányítja.

A projekt azonosító száma: GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-03045, GINOP-1.2.6-22-2023-03045