fbpx

Kazánok

Nézzen körül!

Modern, hatékony, takarékos kondenzációs kazánok magánszemélyeknek és ipari felhasználásra

Kazánok

megtalálja a megfelelő típust

A kondenzációs kazán

A kondenzációs kazánok népszerűségének oka, hogy kiemelkedő hatásfokkal képes felhasználni a földgáz égése során létrejövő energiát, illetve a vízgőzből származó energiát is hasznosítja, csekély káros anyag kibocsátás mellett.

Hatásfokának köszönhetően egy kondenzációs kazán ára 4-6 éven belül megtérülhet, ennek feltétele, hogy alacsony fűtési vízhőmérsékű fűtési rendszert építsünk ki (pl. padlófűtés, falfűtés). 

 

A kombinált kazánok nem csak a fűtési rendszerben keringő  előállításáról, hanem a használati melegvíz ellátásról is gondoskodik. A kombi kazán nem tárolja a melegvizet, hanem egy átfolyós rendszerrel csak felmelegítik a vizet, mindig a szükséges mennyiséget. Ha megnyitjuk a csapot bekapcsol, ha elzárjuk, akkor leáll. Ennek  a hátránya is, ugyanis a gázkazán percenként csak kilenc liter vizet képes felmelegíteni, így az elején sok víz kifolyik hidegen.

A hagyományos gázkazánok és a kondenzációs gázkazánok esetében az égéstermék elvezetéséhez másfajta kémény szükséges. Ha egy hagyományos gázkazánt szeretnék lecserélni egy kondenzációs gázkazánra, akkor a kémény rendszert is át kell alakítanunk.

Kazáncsere lépései új kazán telepítésekor

  1. Gázterv (épületgépész mérnök által készített)
  2. Tapasztalt, jó referenciákkal rendelkező kivitelező kiválasztása
  3. Fűtési rendszer átmosása
  4. Kazán szakszerű telepítése
  5. Fűtési rendszer nyomáspróbája, majd inhibitorral való feltöltése
  6. Végleges kéményseprő nyilatkozat
  7. Fi relé beépítése és EPH jegyzőkönyv elkészítése (villanyszerelő)
  8. Az illetékes gázszolgáltató helyszíni műszaki-biztonsági felülvizsgálata
  9. A kazán beüzemelése a gyártó által kijelölt szakemberrel