fbpx

Hőszivattyúk

Nézzen körül!

Modern, hatékony, takarékos levegő-víz és víz-víz hőszivattyúk magánszemélyeknek és ipari felhasználásra

Hőszivattyúk

Hűtésre, fűtésre és használati melegvízhez

A hőszivattyú

A hőszivattyú olyan berendezés, amely képes hőt szállítani egy alacsonyabb hőmérsékletű térből egy magasabb hőmérsékletű térbe. Ennek a feladatnak a megoldásához egy zárt rendszerben cirkuláló hőszállító közeget tartalmaz. A helyi hőmérsékleti és nyomás- viszonyoktól függően a hőszállító közeg folyékony vagy gáz halmazállapotban van jelen.

A normál nyomású folyékony hőszállító közeg elpárologtatásával hőt tud felvenni az
alacsonyabb hőmérsékletű külső térből. A magas nyomású, magas hőmérsékletű gáz halmazállapotú közeget egy kondenzátor segítségével cseppfolyósítjuk, miközben kinyeri a közeg által tárolt és szállított hőenergiát. Ezzel az alacsonyabb hőmérsékletű helyről magasabb hőmérsékletű helyre történő hőenergia szállítással többszörös energiát nyerhetünk a befektetett elektromos energia nagyságához képest.

A gép konfigurációjától függően a hőszivattyú képes megfordítani a termikus ciklust a szállítás irányának megfordításával, tehát a melegebb helyről a hidegebb felé tudunk szállítani. Ebben az esetben az elpárologtató lesz a kondenzátor és fordítva. Ilyenkor hűtést tudunk megvalósítani.

 

Ez a hőszivattyú típus a külső levegő hőjét használja energiaforrásként. A levegő hőjét egy ventilátorral szerelt hőcserélő segítségével nyerjük ki, majd juttatjuk el a fűtési rendszer vizébe. Könnyen beláthatjuk, hogy hőszivattyú hőfelvevő képessége nagyban függ a külső klimatikus viszonyoktól, a hatásfok alacsonyabb lesz alacsonyabb külső hőmérséklet esetén.A működési hőmérséklet szempontjából a rendszerek 55-65°C-ig állítanak elő melegvizet.
Ezen hőszivattyú típusok hőforrása a víz ami származhat víztározóból, kútból, vagy geothermikus szonda hőcserélő rendszeréből. Mivel a hő mindig megtalálható a föld alatt még a tél folyamán is, a geotermikus szonda segítségével kellő mélységet elérve ki tudjuk nyerni a hőt amit egy alkalmas körfolyamattal a fűtési rendszer vizébe továbbítunk. Mivel a víz hőmérséklete közel állandó egész éven át precíz teljesítmény érhető el bármely évszakban. Másrészről az ilyen hőszivattyúk részletes hidrogeológiai elemzést követelnek meg a megvalósíthatóság és megtérülés tekintetében. Továbbá környezetvédelmi szempontok alapján szükséges lehet speciális engedélyek beszerzésére.

Ariston Nimbus

Az Ariston márka egyet jelent a környezettudatos, kényelmes, könnyenkezelhető és mindenek előtt magasminőségű termékkel.

Az Ariston Nimbus hőszivattyúkban a hűtőkör kültéri és beltéri egységre van osztva. Tehát az Ariston Nimbus  szétválasztottt inverteres hősszivattyú, amely mind a fűtési, mind a hűtési műveletekhez magas hatékonyságot nyújt. Az-az hűtőközeg a termodinamikai kört kültéri egységében fejezi be, a rendszer beltéri egységében a rendszerben lévő vízzel pedig a hőcserét. Az optimális energiagazdálkodásának köszönhetően a stabil működés minden külső hőmérsékleten garantált.

Ariston Nimbus legfőbb előnyei:

  • Sokkal alacsonyabb lesz a hőveszteség.
  • Nem fog megfagyni a víz a költéri egységben.
  • Csendes üzemelés.
  • Szétválasztott inverteres hőszivattyúnak köszönhetően, a fűtési, mind a hűtési műveletek sokkal hatékonyabban mennek végbe.
  • Az optimalizálható az energiagazdálkodás ennek köszönhetően a stabilan fog működni minden külső hőmérséklet mellett is.

ARISTON NIMBUS COMPACT NET

INVERTERES LEVEGŐ-VÍZ HŐSZIVATTYÚ

ARISTON NIMBUS PLUS NET

SZÉTVÁLASZTOTT INVERTERES HŐSZIVATTYÚ

 

Hajdu HPAW

hajdu HPAW levegő-víz hőszivattyúi korszerű R32-es hűtő közeggel működnek, tehát nem károsítják az ózonréteget. Monoblokk kialakításúak, azaz nincs külön beltéri egységük. Minden alkotó elem a kültéri egységben van elhelyezve, ennek köszönhetően a készülék gyorsan, könnyen telepíthető.

A HPAW levegő vizes hőszivattyú komplett megoldást nyújthat fűtésre, hűtésre, használati melegvíz előállításra, széles környezeti tartományban. Ideális megoldás meglévő és új építésű ingatlanok korszerű és környezetkímélő fűtési és klimatizációs rendszerének kiépítéséhez, vagy korszerűsítéséhez. Kiegészíthető akár hagyományos, gáz, vagy más fűtési rendszerekkel is. Monoblokk kialakítású, a hőszivattyú és a hydrobox egy készülékházban helyezkedik el. A 8kW és 10kW-os verziók 1 fázisúak, ezen felül már csak 3N, azaz 3 fázisos modellek kaphatóak. Méretükben eltérnek a 4-6kW teljesítményűektől. A hydrobox és a hőszivattyú két külön ajtót kapott a jobb szerelhetőség érdekben.

HAJDU HPAW- MONOBLOKKOS HŐSZIVATTYÚ

LEVEGŐ-VIZES KÉTCSÖVES HŐSZIVATTYÚ

Mi az a VERSATI?

Manapság az emberek egyre nagyobb figyelmet fordítanak a költségeik csökkentésére, valamint a környezetvédelemre. A Versati, mely a környezet hőjéből nyert energiát felhasználva biztosítja az épület fűtését. Azonban nem csak a fűtési igényünket elégíti ki, fedezi a háztartási melegvíz szükségletét is és ezen felül a Versati biztosítja a hideg hűtővizet az épületnek a forró nyári napokban.

Környezetbarát a földünk érdekében

A Versati az R410a, vagy az R32-es környezetbarát hűtőközeget alkalmazza, melyek kevésbé ártalmasak a légkörre. Sőt a fejlődő technológiának és a folyamatosan fejlesztett kiegészítő berendezéseknek köszönhetően a Versati hatékonysága javult, alacsonyabb lett a CO2 egyenérték kibocsátása. Olyan környezetbarát termék, amely tükrözi a társadalom elkötelezettségét a környezet védelmében. Sőt amennyiben a hőszivattyú kompresszorát a napelemünkből származó elektromos árammal működtetjük, csökkenthetjük a költségeinket, így az emberiség által a Földön hagyott ökológiai lábnyomot is.

Nagy hatékonyságú berendezések egy rendszerben

Versati III „All In One” berendezéssel egy kompakt készülékbe helyeztük a használati melegvíz tartályt és az osztott hőszivattyú beltéri egységét.

Hőszivattyús technológia, alacsony fogyasztással és kisebb CO2 egyenérték kibocsátással

A Versati a hőszivattyús technológián alapul, mely elvonja a külső levegő hőenergiáját és magasabb hőmérsékleti szinten a fűtendő levegőnek átadja. Ezzel jelentősen csökkenti az energiafogyasztást és a CO2 kibocsátást, ugyanis kizárólag elektromos áramot igényel.

Pontos hőmérséklet szabályozás

Az elektronikus expanziós szelep garantálja a rendszer automatikus beállításait a változó körülmények és a víz hőmérséklete alapján.

Csendes üzemmód

A kompresszor és a ventilátor szabályozásával a működési zaj 3 dB(A)-el csökken a hagyományos gépekhez képest, mely még inkább megfelel az éjszakai csendes üzemmód követelményeinek.

Kültéri egység öndiagnózisa

Az öndiagnózis funkciónak köszönhetően a kültéri egység vezérlése elindítja az automatikus védelmet, ha a hálózati feszültség, vagy az áramerősség a normál tartományon kívülre esik. A védelem automatikusan megszűnik, ha a hálózati feltételek visszaállnak.

Távvezérlés

Wi-Fi eléréssel és saját Gree alkalmazással távolról vezérelhető.

VERSATI III SPLIT  HŐSZIVATTYÚ SZETT

LEVEGŐ-VÍZ HŐSZIVATTYÚ

VERSATI III MONOBLOKK HŐSZIVATTYÚ

LEVEGŐ-VÍZ HŐSZIVATTYÚ