fbpx

Drijver Bertold pályakerékpáros, a Merkapt Zrt. által támogatott sportoló

Az első pályaversenyemen, 2021-ben, amikor még juniorként elindultam a felnőttek közt egy CL1 kategóriájú versenyen Szlovákiában, akkor döbbentem rá, hogy ezzel komolyabban szeretnék versenyezni. Nagyon kicsi korom óta úsztam, 2013-ban pedig triatlonra váltottam és 6 évig az UTE színeiben versenyeztem. A triatlonban mindig is a kerékpározás volt a kedvencem és 2019-ben meghoztam a döntést, hogy kerékpár versenyezni szeretnék. A KSI-ben kezdtem kerékpározni (pályakerékpározni is) és az összes junior évemet ott töltöttem. Az elmúlt 2 évet, az U23-as korosztályba lépés kezdetétől az Epronex színeiben töltöttem, idén azonban már nem velük versenyzek.

„Az első nagyobb sikerem a sportban a 2021-es junior EB pontversenyén elért 7. helyem. A tavalyi felnőtt VB-n pontversenyben elért 8. helyemre vagyok a legbüszkébb.”

Megkérdeztük Bertoldot, hogy mit jelent neki a sport  és hogy mik az erősségei:

A sport számomra legfőképp rengeteg élvezetet. Ha három szóban kéne összefoglalnom, hogy mik az erősségeim az alábbiakat mondanám: kitartás, szenvedély, akarat.

Támogatott kerékpárosunk már a felkészülésről és az EB-n szerzett élményeiről így számolt be nekünk:

Heti, 20 óra edzésre azért átlagban szükség van, van, hogy többre is, kerékpáros (pálya és országúti) edzések mellett egy héten 2 kondiedzésem is szokott lenni. Korosztályos és felnőtt versenyekre való felkészülés között nincs nagyon sok különbség, mindkettőre ugyanúgy fel kell készülni, csak a mezőny más.

Az EB-n omnium és pontverseny versenyszámokban indultam, az omniumon 12., a pontversenyen pedig 10. helyen zártam. Az utóbbi versenyszámban ennél kicsit jobb eredményre számítottam, az omniumban pedig eddigi legjobb helyezésemet értem el olimpiai versenyszámban, szóval azzal összességében elégedett vagyok.

Bertold a Merkapt színeiben már kétszer is megmérette magát így mesélt a Portugál és hongkongi  versenyeiről:

Március elején  Portugáliában jártam, Anadiában, ahol a Troféu Internacional de Pista Artur Lopes nevű CL1 kategóriájú verseny került megrendezésre. Pontverseny és omnium versenyszámokban indultam. Pontversenyen 13., omniumban pedig 11. helyen zártam, ennél jobb eredményekre számítottam, de legalább a vb kvótához gyűjtöttem világranglista pontokat, ezután hong kongi világkupa következett, ahol bár döntős voltam egy esés miatt, nem sikerült jó eredménnyel zárnom. A hong kongi világkupa óta nagyon jó edzésmunkát végeztem, a forma jónak ígérkezik így magabiztosan állok elébe a jövőhét végén zajló kanadai világkupának egy jobb eredmény reményében.

 

Kíváncsian várjuk az idei év további megmérettetéseinek eredményeit.

Hajrá Bertold!