fbpx

Egy rendkívül hosszú karantén után, május 26-án, Szolnokon újra beindult a versenyszezon a Merkapt-Mekler csapatánál. A szezonnyitó edző és tesztversenyen, ahol először kerülnek versenyhelyzetbe a felnőtt válogatott sportolók, Fejes Dániel és Adolf Balázs több mint másfél hajóhosszal nyerték meg a futamot a C2 1000 méteres versenyszámban. Az első kajakos versenyfutamot K2 1000m-ben, a Noé Zsombor felnőtt kajakos, Merkapt-Mekler versenyző és Dombvári Bence páros nyerte.

Június 9-én Szolnokon megrendezésre került az első C-1 edzőverseny. A felnőtt férfi kategóriában, 1000m-en Bodinyi András nyert, mögötte egy hajszállal Fejes Dániel lett a második és párja Adolf Balázs lett a harmadik helyezett, egy kemény futamban. A második futamot szintén a DTK-s Bodinyi András nyerte meg, a két Merkapt-Mekleres versenyző Fejes Dániel és Adolf Balázs előtt, akik ugyanúgy, mint az első futamban, ebben a sorrendben második és harmadik helyezést értek el, egy hasonlóan kemény versenyen.

Június 23-án ismét férfi páros versenyekre került sor. Fejes Dánieltől és Adolf Balázstól már megszokott izgalmas futamokat láthattunk, ismét C2 1000m-en és óriási hajrával. Mindkét versenyen, az első helyen értek célba. Fejes Dániel szerint a teljesítményük azt mutatja, nem feltétlenül hátrány, hogy egy oldalon eveznek Adolf Balázzsal. Az első K2-es 1000-méteres futamon Kammerer Zoltán és Varga Ádám után, Noé Zsombor és Német Viktor Máté szerezte meg a második helyet. Egy rendkívül izgalmas első futam után, a második is óriási csata volt. Helyt álltak a fiúk és negyedik helyen értek célba.

Azóta az edzések is újra megkezdődtek Zsigmond Zsóka és Trencsánszkiné Varju Violetta vezetésével. A veszély még nem múlt el teljesen ezért az előírt szabályok maximális betartásával folyik az összes edzés, különös figyelmet szentelve a higiéniára és távolságtartásra. Lassan minden visszatér a régi kerékvágásba. Az edzések ugyanabban az időben folynak, ugyanúgy a Dunában és a versenyekre való felkészülés is folytatódik teljes erőbedobással.