fbpx

Megbízható, hatékony vízlágyító berendezések csúcstechnológiával

Élvezze a lágyvíz előnyeit otthonában! A lágyvíz megkönnyíti a mindennapokat a háztartásban. Súrolás nélkül megszabadulhat a vízkőtől, megnövelheti a háztartási gépek élettartamát, takarékoskodhat az energiával és óvja környezetét.

A lágyvíz előnyei:

  • kevesebb vízkő, ezáltal kevesebb és könnyebb takarítás
  • kevesebb mosószer szükséges a mosáshoz
  • mosás után a ruhák puhák, kellemes tapintásúak lesznek
  • élvezetesebb zuhanyzás, selymesebb bőr
  • a kevesebb vízkő lerakódás miatt csökken a háztartási gépek meghibásodása, nő az élettartamuk
  • a fűtőelemekre nem rakódik le a vízkő, így a háztartási gépek kevesebb energiát fogyasztanak
  • mivel a lágyvíz esetén kevesebb mosó- és tisztítószerre van szükség, ezáltal óvjuk környezetünket
  • kényelmesebb mindennapok

Hogyan keletkezik a vízkő?

Vízkő bárhol kialakulhat, ahol víz folyik, csöpög, vagy pang, ugyanis a benne oldott kalcium és magnézium ionok keménnyé teszik a vizet. Ennek eredménye a csövek és vizes berendezések, háztartási gépek vízkövesedése, ami csökkenti az élettartamot és növeli a fogyasztást, szervizelési és javítási költségeket már nem is említve.

Hogyan működnek a BWT vízlágyító berendezések?

A BWT vízlágyító berendezései a hagyományos ioncserélő technológiára alapulnak, amely természetes folyamatok révén csökkenti az ivóvíz keménységét. A „kemény” víz speciális műgyantát tartalmazó ioncserélő oszlopokon (műgyanta oszlopokon) folyik át, amelyek eltávolítják a vízben oldott kalcium és magnézium ionokat, így lágyítva a vizet. A regenerálás során a speciális műgyantát enyhe sóoldat mossa át, kioldva belőle a kalcium és magnézium ionokat, amelyek a mosóvízzel a lefolyóba távoznak. A sóoldat és az ivóvíz sohasem érintkezik, így a regeneráló-, illetve az ivóvíz-rendszer tökéletesen elkülönül egymástól, ezért a BWT vízkezelő berendezései garantálják a megfelelő minőségű ivóvizet.

A BWT energiahatékony vízlágyító berendezései bármennyi vízvételi pontnál kiválóan kezelt lágyvizet biztosítanak, és garantáltan hatékony védelmet nyújtanak a vízkő és a vízkőlerakódások ellen a háztartásokban ugyanúgy, mint a nagyobb létesítményekben.

Hol kaphatok segítséget?

Keresse fel az Óbudai Szolgáltató Centrumunkat,  ahol segítünk megtalálni az Ön számára legmegfelelőbb vízlágyító berendezést.