fbpx

A Merkapt Zrt. 1991-ben alakult, kizárólagos magyar tulajdonban lévő épületgépészeti vállalkozás, mely 2012. március 1-től működik zárt részvénytársaság formájában. A kereskedelmi vállalkozást alapító mérnökök a kezdetektől fogva igyekeztek a cég felépítésénél a szakmaiságot és a vásárlói igények komplexitását szem előtt tartani. A budapesti központ mellett az évek során mind az Épületgépészek Boltja kiskereskedelmi hálózat, mind a terítő nagykereskedelmi kiszolgálást végző vidéki raktáráruházak folyamatos fejlődést és növekedést értek el. Jelenleg Magyarországon 11 értékesítési pont működik.

1991 – Megalakult a MERKAPT Kft. épületgépész mérnökök kezdeményezésére. Kezdetben tevékenységünk az épületgépészeti kivitelezés területére orientálódott. A növekvő piaci igény rövid időn belül elősegítette a kereskedelemben önálló épületgépészeti üzlethálózat megteremtését, és a kivitelezési feladatok bővítését a generál kivitelezés irányába.

1993 – Megnyitottuk első, kiskereskedelmi üzletünket Budapesten, a XIII. ker. Róbert Károly körút 90. szám alatt.

1996 – Az eltelt öt év működése azt igazolta vissza, hogy kínálatunk és egyedi szolgáltatásaink versenyképes megoldásokat jelentenek, így tevékenységünk kiterjesztésére megnyitottuk Mester utcai kiskereskedelmi üzletünket, majd az önálló cégként működő Eurokónusz Kft. is megkezdte kiskereskedelmi tevékenységét, két budapesti üzletben is.

2000 – Regionális nagykereskedelmi partnereink hatékony kiszolgálására megalapítottuk az önálló jogi személyként működő Merkapt Debrecen Kft.-t.

2001 – Megépítettük Maglódi úti 2500m2 raktárterülettel rendelkező központi épületünket.

2002 – Győri nagykereskedelmi telephelyünk megnyitása.

2003 – Csepeli kiskereskedelmi telephelyünk megnyitása.

2004 – Szegedi nagykereskedelmi telephelyünk megnyitása.

2004 – Üllőn megnyitottuk kiskereskedelmi üzletünket.

2004 – Épületgépész Unió megalapítása, magyar tulajdonú regionális kereskedők közös árubeszerzésének és kiskereskedelmi tevékenységének koordinálására.

2005 – Budapesten, a XIII. kerületi , Materiál Építő és Design Center üzletházban (Róbert K. krt. 54) exkluzív fürdőszoba szalon és outlet áruház megnyitása.

2009 – MERKAPT Megújuló Energia Üzletág beindítása, a kereskedelmi és szaktanácsadói tevékenység mellett saját megújuló energia termékkör fejlesztése és forgalmazása.

2019 – MERKAPT Óbuda új kiskereskedelmi üzlet megnyitása, exkluzív fürdőszoba szalonnal. Az üzlet ad otthont az Épületgépész Szolgáltató Centrumnak is.

2023 – MERKAPT Szeged új nagykereskedelmi telephelyének megnyitása, korszerű 2000 nm2-es raktárépülettel a Merkapt köz 1. (Vass Mátyás út 8/a) alatt.